Jaume Vila (Girona, 1965)


És un music professional, guitarrista esquerrà, autodidacte i polivalent. Productor musical, compositor, intèrpret. De gran inventiva melòdica i harmònica. Model pel seu bon sentit rítmic i elegant precisió.

De molt jove va aprendre a imitar els grans músics, absorbint-ne la màgia i els sons. Té la subtilesa d'un viatger d'interiors i exteriors, amb l'esperit aventurer. Les seves influències li venen de la música amb arrels, disposant d'un ampli repertori d'estils ben diferents amb capacitat per a sorprendre i remoure emocions. 



Des de a finals dels anys 70 recorre carrers i món per escoltar la música en directe i així aprendre de primera mà tot allò que se li enganxa i que duu a dins. Després d'anys com a guitarrista solista i cantant, formant grups de Folc, Rock, Blues, Jazz, Reggae, Bossa Nova, música mediterrània, fins i tot àrab, continua aportant improvisacions molt enriquidores. Ha estat guitarrista i cantant professional de diversos grups i d'orquestres de ball, actuant en algunes de les millors sales del nostre país i Europa. 

Va ser director artístic, arranjador i un dels fundadors de l'orquestra Empòrium de Girona. Ha format duets i trios de variats estils, ha tocat amb instrumentistes diversos i ha acompanyat cantants de tots els estils en els seus concerts. Realitza coproduccions Artística i n'és l'arranjador a grups i cantautors, i com a guitarrista d'estudi per a discogràfiques. 



Al 2008 edita el seu disc en solitari “Dibuixant una cançó a l'estudi 44.1 dirigint i arreglant les seves pròpies cançons, tocant ells mateix totes les guitarres i posant-hi totes les veus. 

Bon coneixedor de totes les ètnies i les formes d'entendre la música, concep la guitarra com una forma de viure mes enllà de la pròpia realitat. Músic que convida a reflexionar, d'intuïció pura, bona contemplació, que fa ús dels espais del silenci. 

Des de 2001 fa actuacions diverses per a actes commemoratius en solitari i com a intèrpret en alguns dels millors hotels de la Costa Brava i de les Illes Balears. 
Professor de guitarra (mètode propi) des de l'any 1985 en diverses escoles i centres fins a l'actualitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CD - Dibuixant una cançó

SIGUES LLIURE